Selecteer een pagina

Werkbezoek aan Nepal

door | feb 15, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Op 28 februari vertrek ik voor 2 weken werkbezoek in Nepal. Ik zal daar als voorzitter van Stichting Creative Nepal de initiatieven bezoeken die wij ondersteunen.

Khagendra New Life Home zal bezocht gaan worden. Hier zal ik kennis maken met de bewoners en de begeleiders in dit centrum. Tevens zal Douwe (initiatiefnemer van Creative Nepal) mij de projecten laten zien die al gedaan zijn en wat nog in de planning zit.

Na het bezoek van Khagendra zal ik kennis gaan maken met Sahin. Zij heeft een winkel en werkplaats waar vrouwen opgeleid worden zelfstandig te leven. Tevens geeft zij voorlichting aan studenten op scholen over menstruatie en hygiene. Hierin lopen ze in Nepal behoorlijk achter, waarbij in de kleine dorpen nog regelmatig Chhaupadi wordt ingezet: zodra de vrouw menstrueert wordt zij in een klein en koud vochtig hok verbannen omdat “zij onrein en ongeluk zou brengen”.

Ook heeft Sahn een winkel in Kathmandu waar zij de gemaakte producten verkoopt. Ik zal bij haar wat producten aanschaffen om hier in de winkel te verkopen. Als voorbeeld heb ik wat foto’s gemaakt van enkele producten die zij daar verkopen.

Tijdens mijn dagen in Nepal zal ik ook samen met Sahin naar een tweede te bouwen learning centre gaan. Hier worden vrouwen opgeleid om zelfstandig te kunnen zijn en eventueel hun eigen shop te kunnen openen.

Ook zal er wat vrije tijd zijn om het prachtige landschap van Nepal te zien. Ik ga samen met Douwe op de motor naar Chitwan of Pokhara. Ik laat mij door hem verrassen wat we allemaal gaan doen verder.

Tijdens mijn verblijf zal ik via diverse kanalen wat foto’s en verhaaltjes posten.